EPHirsi

Ekologinen puurakenne

Ekologinen puurakenne

Pystypuuelementtitalo on tunnelman täyteinen koti, jossa on terveellinen sisäilma ja energiaa säästävät olosuhteet

Kehittämämme pystypuuelementti EPHirsi (eristetty pystyhirsi) on ekologinen, kotimainen puurakenne, josta nousee nopeasti ja helposti viehättävä nykypäivän omakotitalo tai vaikka kesähuvila. Kyseessä on eristetty pystyhirsi, jossa yhdistyvät hirsi- ja elementtirakentamisen parhaat puolet.

Lue ohesta lisää elementin eduista ja kurkkaa myös kuvagalleriasta tuotteellamme toteutettuja taloja. Olemme toimittaneet talopaketteja kotipaikastamme Riihimäeltä eri puolelle Suomea, minne asiakkaamme ovat kulloinkin rakentaneet.

Laadimme mielellämme tarjouksen myös sinulle.

Ota yhteyttä »

Kevyt ja ketterä käsitellä, ihanteellinen itserakentajille

Peruselementti on kooltaan 300 x 300 x 3 000 mm, painoltaan 42 kg. Se koostuu kahdesta profiloidusta 40 mm liimapuulevystä (sisä- ja ulkoverhous, yksi liimalevy koostuu n. 10 puukappaleesta), näiden välissä olevasta 220 mm puukuitueristeestä ja liimalevyt toisiinsa sitovista välikappaleista. Elementin saumat ovat pintaa katsoessa hyvin huomaamattomat.

Elementit ovat helppoudessaan erinomainen vaihtoehto itse taloaan rakentaville tai vaikka kirvesmiehiä käyttäville rakentajille. Pienen ja kevyen kokonsa ansiosta EPHirsi-talon runko saadaankin pystyyn ilman nostokalustoa kahden asentajan käsin jopa alle viikossa. Esimerkiksi asiakkaamme 111 neliön kesähuvilan seinät nousivat Padasjoelle mies- ja naisvoimin vain viikossa! 

Lisäksi talo on mahdollista purkaa ja siirtää paikasta toiseen, aivan kuten perinteinen hirsitalokin. 

Rakenne, joka hengittää – huomaat sen hyvässä sisäilmassa

Eristetyistä pystyhirsielementeistämme rakennetussa talossa on erityisen terveellinen sisäilma. Tämä johtuu hengittävästä puurakenteesta, jossa ei käytetä muovia ja pinnat on käsitelty hengittävillä materiaaleilla. Näin ollen rakenne pystyy sitomaan ja luovuttamaan kosteutta tasaten huoneilman kosteutta. 

Energiatehokas asua ja edullisempi hankkia

Eristetyistä pystyhirsistä rakennettu talo nousee edullisemmin kuin liimatuista hirsistä rakennettu, sillä puuraaka-aineen osuus on merkittävästi pienempi verraten liimattuihin hirsiin. Elementtien materiaalina käytetään havutukeista sahattua sahatavaraa. 

Elementin eristävyys on myös huippuluokkaa. 300 mm paksuisella elementillä saavutetaan U-arvo (lämmönläpäisykerroin) 0,166 W/m2 K. Jotta saavutettaisiin vastaava arvo kokopuisessa elementissä, tulisi seinän paksuuden olla n. 700 mm. 

Rakennusratkaisut asiakkaan toiveet huomioiden

Me räätälöimme rakennukset yksilöllisesti asiakkaan toiveiden pohjalta. Halutessaan asiakas saa meiltä myös elementtien asennuspalvelun.

Kysy lisää, jos ekologinen puurakenne kuuluu tuleviin talohaaveisiisi, kerromme tarkemmin elementtirakentamisen mahdollisuuksista ja toimituksista!

Ota yhteyttä »

Kiinnostuitko EPHirsi-elementti­rakentamisesta?

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää aiheesta!

Ota yhteyttä »